top of page

Mindfulness/stresshantering

Inom ramen för en samtalsterapi kan du få en introduktion i olika tekniker inom mindfulness/meditation och andningsövningar. ​Det kan vara väldigt effektivt, och till exempel lindra ångest och depressiva symtom, att få mer kontakt med andningen och kroppen och att hitta mer närvaro i din vardag.

Att börja med att till exempel tänka på våra fötter när vi är ute och går, känna fötterna i marken, ta in dofter och färger, kan göra mer skillnad än vi tror. 

Det som händer är att våra tankar får ett riktat fokus.  För dig som har många tankar av oro kan det vara skönt att vila från detta på olika sätt. Det finns många olika tekniker att utforska. 

Jag kan också ge information om hur stress påverkar kropp och sinne och du kan få hjälp att hitta ökad balans kring återhämtning. Ibland behöver vi hjälp att reflektera kring vad som faktiskt är stressorer respektive återhämtning, när mycket i livet går per automatik. 

 

Mindfulness är en beprövad och ofta hjälpsam metod vid olika former av stress och psykisk ohälsa, ångest/oro, sömnsvårigheter, liksom vid smärtrelaterad problematik. 

bottom of page